Za dve godine 30.000 zavedniih predmeta i 250.000 skeniranih dokumenata AVP u Trgovinskom sudu u Novom Sadu - 26.11.2008. godine

26.11.2008.

Trovinski sud u Novom Sadu je 26. novembra 2008. godine, povodom 30.000 zavedenih predmeta i 250.000 skeniranih dokumenata, konferencijom za novinare obeležio više od dve godine rada u programu za automatsko vođenje predmeta, u prisustvu pomoćnika ministra pravde za operacije i tehnologije Dejana Pašića i predsednika Višeg trgovinskog suda u Beogradu Radomira Lazarevića.

Predsednik Trgovinskog suda u Novom Sadu, Velimir Vlajković naglasio je da je novosadski trgovinski sud - prvi sud u kome je implementiran program AVP i istakao uspeh ovog Projekta, koji je realizovan u saradnji Ministarstva pravde Republike Srbije sa USAID-om. Predsednik suda naveo je podatak da je prvi predmet zaveden u Programu AVP dana 12.06.2008. godine, da baza podataka broji više od 30.000 predmeta i da od ukupnog broja zavedenih predmeta samo je oko dve hiljade ostalo nerešeno, kao i da je više od 80% presuda ovog suda potvrđeno od strane više pravosudne instance.

Pomoćnik ministra pravde za operacije i tehnologije Dejan Pašić ukazao je na prednosti programa za automatsko vođenje predmeta i ulogu Ministarstva pravde Republike Srbije. „Ovo je idealna prilika da poručimo svim zaposlenima u pravosuđu da kada su mogle njihove kolege u Trgovinskom sudu u Novom Sadu da rade uspešno u ovom programu već dve godine, znači da je to poruka i za sve zaposlene u pravosuđu da mogu i oni da rade u ovakvom ili sličnom programu“ -istakao je Pašić.
Predsednik Višeg trgovinskog suda u Beogradu Radomir Lazarević istakao je da su stvaranjem elektronskih baza podataka trgovinski sudovi ušli u 21. vek i da korist od ovog programa imaju, ne samo stranke koje će na brz i efikasan način doći do informacije koje se odnose na njihov predmet, već korist imaju i trgovinski sudovi i država jer će rad pravosuđa biti dostupan široj javnosti.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ