ZAHVALNOST MINISTARSTVA PRAVDE I DRŽAVNE UPRAVE VOLONTERSKOM RADU

5.12.2012.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera, Ministarstvo pravde i državne uprave zahvaljuje se svim volonterima, koji su svojim radom doprineli boljem, efikasnijem i ažurnijem funkcionisanju pravosudnih institucija.

Ministarstvo pravde i državne uprave podržava sve ljude, koji ovakvim aktivnostima žele da pomognu boljem radu pravosudnog sistema u Srbiji, čime doprinose da pravda bude jednako dostupna svim građanima. U ministarstvu se ističe da mladi ljudi kroz volonterizam poklanjaju društvu svoj rad, ali i svoje ideje, što dovodi do povećane produktivnosti celog sistema i tako čine svoje okruženje boljim.

Podsetimo da se Međunarodni dan volontera, 5. decembar, obeležava u svetu kao podsećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program Ujedinjenih nacija za volontere, a da je Zakon o volontiranju stupio na snagu 6. decembra 2010. godine. Ovaj dan se obeležava od 1985. godine kada je usvojen u Generalnoj skupštini UN. Evropa je 2011. godinu proglasila za godinu volontera sa ciljem da se u gradovima širom kontinenta organizuju razne manifestacije kako bi se podigla svest o značaju volonterskog rada.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ