Zajedničko saopštenje Ministarstva pravde Republike Srbije i Ministarstva pravde Crne Gore - 25. februar 2010. godine

25.02.2010.

Celokupna pravosudna saradnja između Republike Srbije i Crne Gore biće znatno unapređena u predstojećem periodu, dok će se problemi u proceduri pružanja međunarodne pravne pomoći u slučaju „Balkanski ratnik“ prevazići kroz efikasniju komunikaciju između državnotužilačkih organizacija dve države, zaključeno je na današnjem sastanku ministara pravde i vrhovnih i specijalnih tužilaca za borbu protiv organizovanog kriminala dve zemlje, održanom u sedištu Vlade Srbije.

U tom cilju, dogovoreno je da se predstavnici tužilaštava Srbije i Crne Gore sastanu tokom sledeće nedelje, kako bi u neposrednoj komunikaciji razmotrili konkretne buduće korake koji vode prevazilaženju nesporazuma nastalih u proceduri pružanja međunarodne pravne pomoći.

Sagovornici su se složili da pitanje međunarodne pravne pomoći između pravosudnih organa dve države ne sme biti predmet politizacije, i da će ubuduće komunikacija po tom osnovu biti ostvarivana isključivo na stručnom nivou.

Na sastanku je izražena zajednička spremnost za unapređenje pravosudne saradnje i posvećenost borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminala, čije suzbijanje je od prvorazrednog značaja za obe države i region u celini.

Beograd,
25. februar 2010. godine

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ