Potpisan Memoradndum o razumevanju između Ministarstva pravde i Grada Šapca - 15. jun 2009.

19.06.2009.

Ministarka pravde Snežana Malović i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević potpisali su 15. juna 2009. godine Memorandum o razumevanju između Ministarstva pravde i grada Šapca o zajedničkom investiranju u izgradnju novog poslovnog objekta za potrebe rada pravosudnih organa i organa Grada.

Potpisivanjem Memoranduma biće obezbeđen adekvatan poslovni prostor koji će biti lako dostupan građanima, a time će Ministarstvo pravde i Grad Šabac zejednički rešiti problem nedostatka poslovnog prostora i poboljšati uslove za rad pravosudnih organa i Grada Šapca.

Nakon potpisivanja ministarka Malović je izrazila zadovoljstvo što je potpisan Memorandum koji ima veliki značaj za efikasan rad pravosudnih organa i organa Grada Šapca i koji će doprineti da se poboljšaju uslovi za njihov rad,  od čega će najveću korist imati upravo građani Šapca.

Ministarka pravde da je podsetila da u Republici Srbiji je u toku korenita reforma pravosuđa odnosno da su krajem prošle godine doneti novi zakoni koji uređuju organizaciju pravosudnih organa kojima se uspostavlja nova mreža sudova i javnih tužilaštava u Republici Srbiji. Ministarka Malović je naglasila da je pored zakonodavnih okvira za uspešan rad nove mreže pravosudnih organa potrebno obezbediti i uslove za rad kako u pogledu odgovarajućeg poslovnog prostora tako i tehničke opremljenosti.

-Upravo se potpisivanjem ovog Memoranduma obezbeđuju uslovi koji su od  velikog značaja za efikasan rad pravosudnih organa što će, između ostalog, dovesti do ubrzanja sudskih postupaka čime postižemo ostvarivanje Ustavom zagarantovano pravo građana na pravično suđenje i suđenje u razumnom roku, navela je Malović.

Ministarka je ocenila da se sprovođenjem ovog Memoranduma stvara jedan od uslova za dalji razvoj grada i okruga, imajući u vidu da je pravna sigurnost i zaštita prava građana i pravnih lica od strane pravosudnih organa jedan od uslova za priliv novih investicija.

- Kada se završi izgradnja ovog objekta u kojoj će zajednički učestvovati Ministarstvo pravde i Grad Šabac građani će moći efikasnije da ostvaruju pristup pravdi, unaprediće se kvalitet pravosudnog sistema što će se pozitivno odraziti i na celokupni privredni i društveni ambijent u Šapcu, izjavila je ministarka Malović.

U novom objektu biće smešteni buduće Osnovno i Više javno tužilaštvo, Sud za prekršaje, odeljenja privrednog suda, kao i organi loklane samouprave.

Potpisivanje ovog  Memoranduma je dobar primer saradnje Ministarstva pravde sa jednicinama lokalne samouprave i namera Ministarstva pravde je da nastavu takvu praksu tamo gde postoji potreba za izgradnju objekata namenjenih za rad pravosudnih organa.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ