Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ПОНУДА МИНИСТАРСТВА ПРАВДЕ ЗАПОСЛЕНИМА У ПРАВОСУЂУ

22.10.2010.

1. Изменa коефицијената који се односе на повећање, са израчунатим износима нето плата (као у доле наведеној табели)

2. Имајући у виду рационализацију броја запослених у судској и тужилачкој администрацији и повећан обим посла у пословима реформе правосуђа, Министарство правде ће из прихода остварених наплатом судских такси свим запосленим у правосуђу исплаћивати стимулацију у износу од по 8.000,00 динара у октобру, новембру и децембру 2010. године као и у јануару 2011. године.

3. Имајући у виду да судијски и тужилачки сарадници обављају веома сложене послове, извршиће се измена правилника о систематизацији како би се у зависности од година радног искуства у струци (а у кoје се рачунају и године радног искуства у струци и пре положеног правосудног испита ) разврстали у звања саветник и самостални саветник.

4. С обзиром да административни, технички и други послови које обавља правосудна администрација обухватају широк круг задатака, извршиће се измена правилника о систематизацији а везано за разврставање запослених из звања млађи референт у референт, уз поштовање услова о радном искуству.

5. Министарство правде ће покренути иницијативу за измену Закона о платама државних службеника и намештеника да би се прековремени рад исплаћивао месечно, а не тромесечно.

6. Министарство правде ће строго контролисати да ли правосудни органи у складу са законом исплаћују запосленим државним службеницима и намештеницима додатке за за додатно оптерећење на раду и додатке за остварене резултате рада.

7. У Нацрту Закона о буџету за следећу годину, Министарство правде ће предложити за награде запослених износ од 440 милиона динара из прихода који би се остварили наплатом судских такси.

Понуда Министарства правде запосленима у правосуђу - 22.10.2010.
Преузми документ ( pdf формат )

ПРЕДЛОГ ПЛАТА (за зaпослене са пет година минулог рада)
Преузми документ ( pdf формат )

ПРЕДЛОГ ПЛАТА (за зaпослене са десет година минулог рада)
Преузми документ ( pdf формат )

ПРЕДЛОГ ПЛАТА (за зaпослене са двадесет година минулог рада)
Преузми документ ( pdf формат )

ПРЕДЛОГ НЕТО ПЛАТА (без минулог рада)
Преузми документ ( pdf формат )

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ