Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Актуелности

ИЗМЕНА САТНИЦЕ И МЕСТА ОДРЖАВАЊА ПОПРАВНОГ ЈАВНОБЕЛЕЖНИЧКОГ ИСПИТА

Поправни јавнобележнички испит заказан за 06. априла 2013. на Правном факултету у Београду у 10:00 часова одржаће се истог дана у просторијама Министарства правде и државне управе, у Немањиној 22-26 са почетком у 17:00 часова.

 детаљније

БОРБА ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ УСЛОВ ЗА РАЗВОЈ ДЕМОКРАТИЈЕ

У Палати „Србија“ у организацији Канцеларије за људска и мањинска права данас је одржана конференција под називом „Перспективе антидискриминационе политике у Србији“, на којој је представљен Нацрт  стратегије за борбу против дискриминације.

 детаљније

ОБАВЕШТЕЊЕ (04.04.2013.)

Обавештавају се кандидати да ће се поправни испит за јавне бележнике одржати у суботу, 06.04.2013. године  на Правном факултету у Београду у кабинету број 415 са почетком у 10,00 часова.

 детаљније

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ ЈАВНОБЕЛЕЖНИЧКОГ ИСПИТА И ИСПИТА ЗА ИЗВРШИТЕЉА

Обавештавамо кандидате који су се пријавили за полагање јавнобележничког испита по Позиву за пријављивање кандидата од 18.12.2012. године да ће се јавнобележнички испит одржати дана 20. априла 2013. године на Правном факултету Универзитета у Београду, амфитеатар број V, са почетком у 10,00 часова.

 детаљније

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ СА СТУДЕНТИМА КОЈИ СУ НАПИСАЛИ НАЈБОЉУ ТУЖБУ НА СВЕТУ

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас је у згради Владе Републике Србије примио студенте Правног факултета Универзитета у Београду поводом освајања  прве награде за најбољу тужбу на светском такмичењу студената права у Бечу, из области арбитраже и међународног привредног права.

 детаљније

ПОМАЦИ У ОСТВАРИВАЊУ ПРАВА ВЛАШКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Државни секретар  у Министарству правде и државне управе Гордана Стаменић данас је примила представнике Влашке Демократске странке Србије. На састанку су представници те партије изнели проблеме са којима се сусреће влашка национална мањина на територији Источне Србије.

 детаљније

ЗАТВОРСКИ КОМАНДИР ЛИШЕН СЛОБОДЕ

Одељење за оперативно-безбедносне послове Управе за извршење кривичних санкција и Управа Окружног затвора у Новом Саду  радили су у протеклом периоду на прикупљању оперативних података због основане сумње да командир Р.М., запослен у ОЗ У Новом Саду прима мито.

 детаљније

ПРОЛЕЋЕ ЗА СРПСКО ПРАВОСУЂЕ

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас је, заједно са вршиоцем функције председника Вишег суда у Краљеву господином Миланом Давидовићем, као и вршиоцем функције председника Врховног касационог суда Драгомиром Милојевићем...

 детаљније

ДОГОВОРЕНО ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА О САРАДЊИ СА НЕМАЧКИМ МИНИСТАРСТВОМ ПРАВДЕ

Министар правде и државне управе Никола Селаковић данас је у министарству разговарао са првим секретаром за привредну сарадњу амбасаде Немачке, господином Кристоф Иченом и шефом ГИЗ Пројекта за правну реформу у Србији, господином Мике Фалкеом о будућој сарадњи Немачке и Србије у области правосуђа.

 детаљније

ПОЗИТИВНА ОЦЕНА О ЉУДСКИМ ПРАВИМА

“Србија је позитивно оцењена на другом разматрању Савета УН за људска права у Женеви”, истакнуто је на конференцији за штампу у организацији Канцеларије Уједињених нација у Србији, Министарства правде и државне управе, Канцеларије за људска и мањинска права, Омбудсмана Републике Србије...

 детаљније

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ СА СТУДЕНТИМА ИЗ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ

Министар правде и државне управе Никола Селаковић јуче је у министарству примио суденте Правног факултета из Косовске Митровице. Заједно са својим професорима студенти друге године права Универзитета у Приштини дошли су да посете своје колеге из Београда.

 детаљније

Завршена обука судија у вези са применом одредаба Закона о допунама Закона о ванпарничном поступку.

Министарство правде и државне управе, Заштитник грађана и Високи комесаријат Уједињених нација за избеглице – Представништво у Србији закључили су Споразум о разумевању који има за циљ...

 детаљније

СТАЊЕ ПРАВА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Данас је у Палати Србија у организацији Канцеларије за људска и мањинска права одржана Конференција о стању мањинских права у Републици Србији.

 детаљније

БОРБА ПРОТИВ НАСИЉА

Државни секретар у Министарству правде и државне управе Гордана Стаменић присуствовала је Регионалној конференцији о правима ЛГБТ популације у Европи, која је одржана 26. марта у Паризу.

 детаљније

ВАЖНОСТ РАДА КОМИСИЈЕ

Данас је у Палати Србије одржан састанак српског дела Међувладине мешовите комисије за националне мањине Републике Србије и Румуније.

 детаљније
НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ