Aktuelnosti

IZMENA SATNICE I MESTA ODRŽAVANjA POPRAVNOG JAVNOBELEŽNIČKOG ISPITA

Popravni javnobeležnički ispit zakazan za 06. aprila 2013. na Pravnom fakultetu u Beogradu u 10:00 časova održaće se istog dana u prostorijama Ministarstva pravde i državne uprave, u Nemanjinoj 22-26 sa početkom u 17:00 časova.

 detaljnije

BORBA PROTIV DISKRIMINACIJE USLOV ZA RAZVOJ DEMOKRATIJE

U Palati „Srbija“ u organizaciji Kancelarije za ljudska i manjinska prava danas je održana konferencija pod nazivom „Perspektive antidiskriminacione politike u Srbiji“, na kojoj je predstavljen Nacrt  strategije za borbu protiv diskriminacije.

 detaljnije

OBAVEŠTENjE (04.04.2013.)

Obaveštavaju se kandidati da će se popravni ispit za javne beležnike održati u subotu, 06.04.2013. godine  na Pravnom fakultetu u Beogradu u kabinetu broj 415 sa početkom u 10,00 časova.

 detaljnije

OBAVEŠTENjE O ODRŽAVANjU JAVNOBELEŽNIČKOG ISPITA I ISPITA ZA IZVRŠITELjA

Obaveštavamo kandidate koji su se prijavili za polaganje javnobeležničkog ispita po Pozivu za prijavljivanje kandidata od 18.12.2012. godine da će se javnobeležnički ispit održati dana 20. aprila 2013. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, amfiteatar broj V, sa početkom u 10,00 časova.

 detaljnije

MINISTAR SELAKOVIĆ SA STUDENTIMA KOJI SU NAPISALI NAJBOLjU TUŽBU NA SVETU

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas je u zgradi Vlade Republike Srbije primio studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu povodom osvajanja  prve nagrade za najbolju tužbu na svetskom takmičenju studenata prava u Beču, iz oblasti arbitraže i međunarodnog privrednog prava.

 detaljnije

POMACI U OSTVARIVANjU PRAVA VLAŠKE NACIONALNE MANjINE

Državni sekretar  u Ministarstvu pravde i državne uprave Gordana Stamenić danas je primila predstavnike Vlaške Demokratske stranke Srbije. Na sastanku su predstavnici te partije izneli probleme sa kojima se susreće vlaška nacionalna manjina na teritoriji Istočne Srbije.

 detaljnije

ZATVORSKI KOMANDIR LIŠEN SLOBODE

Odeljenje za operativno-bezbednosne poslove Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Uprava Okružnog zatvora u Novom Sadu  radili su u proteklom periodu na prikupljanju operativnih podataka zbog osnovane sumnje da komandir R.M., zaposlen u OZ U Novom Sadu prima mito.

 detaljnije

PROLEĆE ZA SRPSKO PRAVOSUĐE

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas je, zajedno sa vršiocem funkcije predsednika Višeg suda u Kraljevu gospodinom Milanom Davidovićem, kao i vršiocem funkcije predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomirom Milojevićem...

 detaljnije

DOGOVORENO POTPISIVANjE MEMORANDUMA O SARADNjI SA NEMAČKIM MINISTARSTVOM PRAVDE

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković danas je u ministarstvu razgovarao sa prvim sekretarom za privrednu saradnju ambasade Nemačke, gospodinom Kristof Ičenom i šefom GIZ Projekta za pravnu reformu u Srbiji, gospodinom Mike Falkeom o budućoj saradnji Nemačke i Srbije u oblasti pravosuđa.

 detaljnije

POZITIVNA OCENA O LjUDSKIM PRAVIMA

“Srbija je pozitivno ocenjena na drugom razmatranju Saveta UN za ljudska prava u Ženevi”, istaknuto je na konferenciji za štampu u organizaciji Kancelarije Ujedinjenih nacija u Srbiji, Ministarstva pravde i državne uprave, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Ombudsmana Republike Srbije...

 detaljnije

MINISTAR SELAKOVIĆ SA STUDENTIMA IZ KOSOVSKE MITROVICE

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković juče je u ministarstvu primio sudente Pravnog fakulteta iz Kosovske Mitrovice. Zajedno sa svojim profesorima studenti druge godine prava Univerziteta u Prištini došli su da posete svoje kolege iz Beograda.

 detaljnije

Završena obuka sudija u vezi sa primenom odredaba Zakona o dopunama Zakona o vanparničnom postupku.

Ministarstvo pravde i državne uprave, Zaštitnik građana i Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice – Predstavništvo u Srbiji zaključili su Sporazum o razumevanju koji ima za cilj...

 detaljnije

STANjE PRAVA NACIONALNIH MANjINA

Danas je u Palati Srbija u organizaciji Kancelarije za ljudska i manjinska prava održana Konferencija o stanju manjinskih prava u Republici Srbiji.

 detaljnije

BORBA PROTIV NASILjA

Državni sekretar u Ministarstvu pravde i državne uprave Gordana Stamenić prisustvovala je Regionalnoj konferenciji o pravima LGBT populacije u Evropi, koja je održana 26. marta u Parizu.

 detaljnije

VAŽNOST RADA KOMISIJE

Danas je u Palati Srbije održan sastanak srpskog dela Međuvladine mešovite komisije za nacionalne manjine Republike Srbije i Rumunije.

 detaljnije
НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ