Српски ћирилица Srpski latinica English

 

МИНИСТАР ПРАВДЕ И ДРЖАВНЕ УПРАВЕ ПРИМИО ПРЕДСЕДНИКА ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ САВЕТА ЕВРОПЕ

13.03.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић састао се данас са председником Парламентарне скупштине Савета Европе Жан Клод Мињоном. На састанку су представљени досадашњи резултати рада, као и будући кораци министарства на побољшања стања у правосудном систему Србије.

“Министарство је направило значајне кораке ка побољшању заштите људских права у Србији,  као и рада Сектора за заступање пред Европским судом за људска права у Стразбуру, који је под окриљем Министарства правде и државне управе, рекао је Селаковић.

Министар је истакао да је министарство обезбедило финансијска средства за младе правнике који ће отићи на праксу и усавршавање у Европски суд за људска права у Стразбуру, а циљ је да у наредне 2 године министарство добије 10 младих правника који су прошли ту праксу.

Циљ министарства  је да правни систем постане ефикасан, а правда доступнија грађанима пред домаћим судовима у Србији, како би се смањио број представки наших грађана пред Европским судом за људска права у Стразбуру, рекао је министар.

Министар Селаковић је истакао да је министарство добило позитивно мишљење Венецијанске комисије о нацрту предлога о изменама и допунама закона и додао да је у тим изменама предвиђен и нови вид заштите права на суђење у разумном року.

Министар Селаковић је рекао да су и коначне радне верзије Националне стратегије за реформу правосуђа и за борбу против корупције објављене и ће у наредном периоду бити организоване јавне расправе о овим стратегијама, као и о акционим плановима.

Господин Клод Мињоном изразио је велико задовољство досадашњим учинком министарства, као и плановим за будућност, рекавши да је то доказ да уколико нешто искрено желите можете то и остварити.

На краја састанка министар Селаковић се захвалио председнику Парламентарне скупштине Савета Европе и канцеларији Савета Европе у Београду на досадашњој сарадњи и изразио уверење да ће сарадња у наредном периоду бити још успешнија.

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ