Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Министарка правде у службеној посети Стразбуру – 13.04.2009. године.

13.04.2009.

Министарка правде Србије Снежана Маловић и Драгана Лукић, помоћник министра за европске интеграције и међународне пројекте боравиће у дводневној радној посети Стразбуру 14. и 15. априла 2009. године.

Министарка Маловић ће се сутра 14. априла 2009. године сусрети са Теријем Дејвисом, генералним секретаром Савета Европе и обавестити га о напретку који је Србија остварила у претходном периоду, а тиче се досадашњег тока реформе правосуђа, који ће имати великог утицаја на ефикасност правосуђа и већу правну сигурност у Србији.

Министарка ће том приликом презентовати и значајне реформе које су у претходном периоду предузете у борби против корупције, а које ће се бити саставни део извештаја ГРЕКА Комитета СЕ, који врши надзор нашег напретка у овој области.
Такође, министарка ће упознати званичника СЕ са одлучним ставом Владе Србије да се у наредном периоду храбро и бескомпромисно суочи са организованим криминалом у чему ће велики значај имати примена Закона о одузиману имовине стечене кривичним делом као и допуне закона о организованом криминалу и делом кривичног законодавства који је у припреми.

«Ова посета биће од великог значаја за даљу подршку СЕ у демократским реформама у Србији и убрзаће даљи процес европских интеграција наше земље, имајући у виду значај мишљења експерата СЕ у институцијама у Бриселу »изјавила је министарка Снежана Маловић.

Министарка Маловић ће приликом посете Терију Дејвису предати ратификационе инструменте и Европске конвенције СЕ које су недавно усвојене у Народној Скупштини а које се односе на усвојене стандарде СЕ у правни систем Републике у области високотехнолошког криминала, борби против тероризма, трговине људима, одузимању имовине стечене кривичним делом и тиме  потврдити одлучност Србије у борби против организованог криминала и корупције.

Министарка правде Снежана Маловић сусреће се и са генералним секретаром Парламентарне скупштине СЕ Матеом  Соринасом, генералним секретаром за правна питња Филипом Боаја као и Жан Луј Лораном, генералним директором за правна питања са којима ће разговарати о успостављању владавине права и правној сигурности у Републици Србији која ће бити значајно унапређена применом нових закона.   

Снежана Маловић, министарка правде 15. априла ће разговарати са Томасом Маркертом, замеником секретара Венецијанске комисије СЕ и Томасом Хамамбергом, комесаром за људска права СЕ.
  
Са министарком правде је и Драгана Лукић, помоћник министра за европске интеграције и међународне пројекте. 
                                            
МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ