Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Образована радна група за израду нацрта закона о класификацији и заштити тајних података - 11.12.2008. године

11.12.2008.

У складу са закључком Владе, којим је прихваћена Информација о потреби образовања Радне групе за израду Нацрта закона о класификацији и заштити тајних података и којим је министар правде овлашћен да образује наведену радну групу, а након консултације са надлежним државним и другим органима, Радна група за израду Нацрта наведеног закона је и образована.

Задатак радне групе је да најкасније до 15. фебруара 2009. године изради текст радне верзије Закона о класификацији и заштити тајних података, који има велики значај за остваривање људских права и слобода прокламованих Уставом, и достави га Министарству правде, ради припреме коначног текста Нацрта наведеног закона.

Радна група је састављена од представника Генералног секретаријата председника Републике, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, Министарства спољних послова, Војно-безбедосне агенције, Безбедносно-информативне агенције, Београдског центра за људска права, Комитета правника за људска права и Института за упоредно право. Стручну и техничку помоћ радној групи пружаће Министарство правде.

Чланови радне групе су признати експерти у овој области, тако да се очекује да ће бити припремљен квалитетан текст Нацрта овог закона, при чему ће се узети у обзир и модерна решења из упоредног законодавства.

Област класификације података и заштите тајних података у Републици Србији уређена је већим бројем различитих, још увек важећих прописа, од којих су неки донети још пре двадесетак година, те је неопходно да се ова област уреди доношењем новог закона, који ће на јединствени начин уредити ову област.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ