Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Посета делегације Министарства правде Немачкој - 15. мај 2009. год.

15.05.2009.

Делегација Министарства правде боравила је од 14-15. маја у радној посети Немачкој, коју је организовала Немачка фондација за међународну правну сарадњу.У склопу посете, државни секретар Слободан Хомен састао се 14. маја 2009. са државним секретаром Савезног министарства правде Немачке, Луцом Дивелом. На састанку је размотрен процес реформе правосуђа у Србији и активности и резултати које је Министарсво правде оставарило у процесу европских интеграција. Државни секретар Луц Дивел изразио је пуну подршку процесу интеграције Србије у ЕУ и изразио велико задовољство до сада оствареним реформама.

Савезно министарство правде Немачке обавезало се да ће пружити пуну подршку у даљем процесу интеграције Србије у ЕУ и реформи правосуђа, а посебно у унапређењу кривично-процесног законодавства имајући у виду заједничку правну традицију и досадашњу успешну сарадњу. На састанку је размотрен и предлог Протокола о сарадњи између Министарства правде Републике Србије и Савезног министарства правде Немачке који ће бити потписан у предстојећем периоду и на основу ког ће се досадашња успешна сарадња формализовати и унапредити.

Овај састанак је изузетно значајан за даљи процес реформе и придруживања Србије Европској унији, имајући у виду позицију и значај немачких ставова унутар Уније, наводи Хомен.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ