Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Потписан Протокол о сарадњи Министарства правде и Јавног предузећа ПТТ Србија - 16. април 2009.

16.04.2009.

Министарство правде Србије и Јавно предузће ПТТ Србија потписали су данас Протокол о сарадњи који је основа за увођење електронске управе у правосудни систем, ради потпунијег искоришћавања могућности у области информационо - комуникационих технологија и успостављање основе за реализацију пројекта електронске управе и даљег развоја правосудног информационог система.

Министарка правде Снежана Маловић изјавила је након потписивања Протокола да ће на тај начин Министарство правде и Окружни суд међу  првима дати допринос уштеди кроз рационалност и ефикасност рада.
"Ми желимо да будемо први који ће рационализацијом смањити трошкове", изјавила је министарка Маловић додајући да би годишња ушеда тако износила 12 милиона динара.  Министарка  је истакла да је циљ такве сарадње да се наступајућа реформа правосуђа потпомогне увођењем савремене технологије и најавила да ће у другој половини ове године почети употреба електронских потписа. Генереални директот ПТТ Србије Горан Ћирић истакао је да ће увођење електронског потписа рационализовати потрошњу, обезбедити уштеду папира и ефикасније функционисање правосудног система.

По потписивању Протокола министарки правде и председнику Окружног суда Синиши Важићу уручени су први електронски сертификати. Потписивању су присуствовали су представници највиших правосудних органа Србије.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ