Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Примена алтернативних санкција у Нишу - 23. април 2010. године

23.04.2010.

Министарка правде Снежана Маловић и градоначелник Ниша Милош Симоновић потписали су данас, 23. априла 2010,  Меморандум о сарадњи у спровођењу  алтернативних санкција. На овај начин Ниш је постао шести град у Србији у којем ће бити омогућена реализација алтернативних санкција- казне рада у јавном интересу и условне осуде са заштитним надзором.

Приликом потписивања Меморандума министарка Маловић је истакла позитивне ефекте примене алтернативних санкција, којима се избегавају негативне последице боравка осуђеног лица у затвору-као нпр. стигматизације ових лица и њихових породица, док им се уједно омогућава да задрже посао тј. не угрожава им се егзистеција. Такође, на овај начин се остварују и важне буџетске уштеде јер сваки дан који затвореник проведе у затвору кошта минимум 1000 динара.

Министарка Маловић је појаснила да овај вид санкција не представља ублажавање казне или аболицију и истакла да је европска пракса да се на овај начин смањује број повратника, што је и један од циљева казнене политике.

Меморандум који је потписан регулише начин сарадње између Повереничке службе Управе за извршење кривичних санкција и организација и институција чији је оснивач Град Ниш, у којима ће бити извршаване алтернативне санкције.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ