Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Признање ОЕБС-а “Личност године” додељено Давору Јоки, начелнику Одељења за третман и алтернативне санкције Министарства правде - 16.12.2008. године

19.12.2008.

Традиционална награда “Личност године” коју додељује Мисија ОЕБС-а у Србији уручена је у уторак 16. децембра 2008. године начелнику Одељења за третман и алтернативне санкције Министарства правде Дамиру Јоки, који је награђен за успостваљање система алтернативних санкција.

Ова награда “Личност године” Мисија ОЕБС у Србији додељује појединцима који својим радом подржавају вредности ове мисије.

Током последње три године заједничког рада Мисије ОЕБС и Управе на увођењу система алтернативних санкција, Дамир Јока је био један од најактивнијих појединаца чији су лични и професионални напори често превазилазили редовна радна задужења.

Резултат тих напора било је и отварање прве канцеларије за извршење алтернативних санкција новембра 2008. године, која ће са Дамиром Јоком на челу ускоро започети извршење алтернативних санкција у пракси.

Доделом награде Дамиру Јоки, Одељење за владавину права и људска права Мисије ОЕБС у Србији, жели да искаже захвалност за његов значајан допринос на пољу реформе система кривичних санкција.

Такође, награду су добили и Лазар Нешић, начелник Националног криминалистичко-техничког центра МУП-а, Слађана Новосел, уредница листа Данас,  Ромео Михајловић, студент из Новог Сада и Сава Маринковић, предузетник.

„Свака од пет награђених личности је на значајан и пресудан начин допринела успеху који је Мисија постигла у последњој години“ рекао је Ханс Ола Урстад, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, на свечаности приликом доделе ових награда.

Добитници су одлучили да финансијски део награде, у вредности од 8.000 евра, доделе Центру за заштиту деце и младих „Драгутин Филиповић- ЈУСА“ и пројекту који ће финансирати Мисија ОЕБС-а.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ