Српски ћирилица Srpski latinica English

 

ПРВО СТРУЧНО САВЕТОВАЊЕ ИКТ СЛУЖБИ ПРАВОСУЂА

30.06.2011.

ПРВО СТРУЧНО САВЕТОВАЊЕ ИКТ СЛУЖБИ ПРАВОСУЂА одржано је 28. јуна 2011. године у Основном суду у Параћину, у организацији Министарства правде, Сектора за операције и технологије.

Саветовању су присуствовали руководиоци служби за информатику и аналитику Врховног касационог суда, Управног суда, Привредног апелационог суда, апелационих судова, виших судова, основних и привредних судова Републике Србије. Испред Министарства правде модератори саветовања били су Бојан Перовић, шеф Одсека за информатику и аналитику и мр Раде Драговић, саветник.

Саветовању је присуствовало близу 100 учесника.

Тема Првог саветовања било је ИКТ у судству Републике Србије.

ИКТ партнер Првог саветовања била је компанија Орион телеком, која је узела активно учешће у стручном делу саветовања, који се односио изазове у вези са заштитом WAN рачунарско-комуникационе мреже судства Србије.

Програм Првог саветовања обухватио је теме као што су политика и стандарди у коришћењу службених email налога у судству Србије, обука за отварање email налога овлашћених администратора судова Србије, Cisco security сервиси у контексту ИКТ политике безбедности и приступа Интернету, дискуја о изради документа „ICT Security Policy“ у раду судства Србије, текући проблеми у раду служби за информатику и аналитику свих судова у Републици Србији и др.

Током саветовања покренуте су бројне иницијативе од стране учесника и дате препоруке од стране представника Министарства правде у области примене ИКТ у судству Србије.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ