Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Регионална конференција "Правосудна сарадња између земаља Западног Балкана -грађанскоправе, трговинскоправне и породичноправне ствари" – 01.04.2009. године.

1.04.2009.

Министарствo правде Републике Србије у сарадњи са Европском комисијом (Генерални директорат за проширење – програм TAIEX) организујe регионалну конференцију “Правосудна сарадња између земаља Западног Балкана – грађанскоправне, трговинскоправне и породичноправне ствари“, која се одржава 2. и 3. априла 2009. године у хотелу Ин, сала "индекс", у улици Булевар Aрсенија Чарнојевића 56, Нови Београд.

Конференцију ће 2. априла у 9.00 часова отворити министарка правде Републике Србије Снежана Маловић, в.д. председника Врховног суда Србије Ната Месаровић и представник Делегације Европске комисије у Србије Пијер Дибман.

Регионалној конференцији ће присуствовати представници Европске комисије и правосудне делегације из Албаније, Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе.

Учесници конференције ће се бавити питањима усаглашавања легислативе и праксе у региону Западног Балкана и њеном прилагођавању прописима Европске уније. На скупу ће излагати реномирани стручњаци из области међународно приватног права из Србије и из земаља Европске уније.

Учесници скупа упознаћe сe са праксом земаља ЕУ у примени важних међународних конвенција у грађанским, трговинским и породичним стварима, говориће о искуствима земаља из којих долазе, прилагођавању националих законодавстава праву ЕУ и предложиће механизме за унапређење међународне правне сарадње и међинародне правне помоћи у цивилним стварима у региону.

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ
РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ