Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Саопштење поводом достављене писмене молбе Управи КПЗ у Нишу од сада покојног Миомира Радосављевића – 02.07.2009.

2.07.2009.

Дана 17. јуна 2009. године Управи КПЗ у Нишу достављена је писмена молба од сада покојног Миомира Радосављевића званог Муса (1961.) да му се поправе инвалидска колица. Том приликом рекао је да ће штрајковати глађу док их Управа не поправи.

В. д. управника КПЗ у Нишу је донео решење под бројем 24-11016/2009-01/1 дана 24. јуна којим је обавезао надлежне службе  завода да од подносиоца притужбе преузму инвалидска колица и организују њихову поправку на терет средстава КПЗ у Нишу, а због тешке материјалне ситуације у којој се сада покојни Радосављевић налазио.

О свему овоме упознат је и заменик заштитника грађана Милош Јанковић који је у два наврата разговарао о томе са директором Управе за извршење заводских санкција Министарства правде Миланом Обрадовићем.

Дана 29. јуна Радосављевић је упутио допис начелнику службе обезбеђења КПЗ Ниш у којем га је обавестио да је лично разговарао са мајстором из Београда који поправља његова колица и констатовали су да је реч о лакшем квару. Том приликом Радосављевић је написао «сматрам да ће повраћај колица бити коректно завршен, прекинућу штрајк глађу. Захваљујем се на разумевању».

Дана 30. јуна око 6 и 30 часова у кревету собе у којој је боравио са још тројицом осуђеника Миомир Радосављевић затечен је без знакова живота. Одмах је пренет у заводску болницу на реанимацију која је била безуспешна те је дежурни лекар констатовао смрт.
О овоме су одмах обавешетени истражни судија и полицијска управа у Нишу како би извршили увиђај, а судија наложио обдукцију Радовановића.

Прелиминарни налаз обдукције указује да се ради о природној – ненасилној смрти, а констатована је цироза јетре у поодмаклом стадијуму. Токсиколошки налаз биће познат за неколико дана као додатно вештачење, јер је покојни Радовановић  конзумирао и наркотике.
С обзиром да је био тежак инвалид покојни Радовановић је имао појачан медицински третман, али је последњих 15 дана одбијао прегледе лекара. То су потврдили и осуђеници који су били са њим у соби.

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ
ЗАВОДСКИХ САНКЦИЈА

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ