Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак министарке правде са француском државном секретарком Рамом Јад - 1. октобар 2009. године

1.10.2009.

Министарка правде Републике Србије Снежана Маловић сусрела се 1. октобра 2009. године са француском државном секретарком за спорт Рамом Јад. Маловић је након састанка изјавила да «дубоко жали због трагичне смрти Бриса Татона» истакавши да ће «поступак против починиоца тог гнусног злочина бити ефикасно спроведен».

Министарка Маловић је навела да ће «преостала два починиоца тог злочина бити приведена правди, као и да очекује да ће, након спроведеног истражног поступка и суђења, пресуда у том случају бити убрзо изречена».

Манистарка правде Србије је том приликом француску државну секретарку за спорт Јад обавестила о свим радњама које су предузете на откривању починилаца убиства Татона, као и о мерама које држава намерава да предузме поводом тог трагичног догађаја.

Маловић је нагласила да је убиство Татона наишло на осуду српске јавности, као и да је «тим гнусним злочином нанета штета Србији као гостопримљивој земљи».

Француска државна секретарка спорта Рама Јад истакла је да има пуно поверење у министарку Маловић да ће истрага бити брзо завршена и да ће сви починоци бити ухапшени као и да ће им бити изречене адекватне казне како би правда била задовољена.

Јад је захвалила на сарадњи које су српске власти пружиле представницима француских званичника и истакла да је од министарке Маловић добила све релевантне информације о току поступка и о томе како ће се он у Србији одвијати.

Поред министарке Маловић, састанку су присуствовали и државни тужилац Слободан Радовановић и окружни јавни тужилац у Београду Загорка Доловац.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ