Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак министарке правде Снежане Маловић и НВО - 11. март 2010. године

15.03.2010.

Министарка правде Снежана Маловић сусрела се данас, 11.марта 2010. године, са представницима цивилног сектора које је предводио извршни директор Грађанских иницијатива Миљенко Дерета. Током сусрета разговарано је о њиховој иницијативи којом се тражи рехабилитација генерала ВладимираТрифуновића.

Министарка правде Снежана Маловић изразила је уверење да ће, након што на нивоу правосуђа, у наредном периоду, буду сагледане све чињенице у вези са предметом генерала Трифуновића, суд изаћи са одлуком и додала да очекује да ће овога пута одлука бити заснована искључиво на стручном нивоу односно неоптерећена одређеним политичким примесама или неким давно прошлим друштвеним околностима. Изразивши задовољство данашњим сусретом са предстваницима цивилног сектора, министарка Маловић указала је да су такви сусрети доприносе изградњи и јачању демократских институција.

Извршни директор НВО”Грађанске инцијативе” Миљенко Дерета очекује да ће одлука о великој неправди која је нанета генералу Владимиру  Трифуновићу после 19 година бити најзад исправљена. Он је најавио да ће цивилни сектиор затражити и рехабилитацију Трифуновића у Хрватској, где је осуђен на 15 година затвора. Дерета је додао да ће одлука српског суда у случају Трифуновић предстваљати јаку аргументацију за инцијативу која ће бити поднета хрватским правосудном органима. Изразивши задовољство данашњим сусретом, он је истакао је да је пријатно изненађем брзом реакцијом Министартва правде и Републичког јавног тужилаштва. Инцијативу за рехабилитацију генерала Трифуновића покренуле су НВО Грађанске инцијативе, Миленијум, Инцијатива малдих за људска права и Центар за културну деконтаминацију.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ