Српски ћирилица Srpski latinica English

 

Састанак представника Министарства правде и Синдиката запослених у правосудним органима - 2. септембар 2009. године

2.09.2009.

Представници Министарства правде одржали су 2. септембра 2009. године састанак са председницом Синдиката запослених у правосудним органима Србије Славицом Живановић и њеним сарадницима на коме су размотрена питања у вези са критеријумима за одређивање потребног броја запослених у правосудним органима, као и питање очекиване рационализације броја запослених у правосудним органима.

Након детаљне анализе Правилника о критеријумима за одређивање потребног броја запослених у правосудним органима, Синдикат се сагласио са утврђеним критеријумима и односима између броја носилаца правосудних функција и броја запослених.

Министарство правде је подржало предлог Синдиката да се за вишак запослених у правосуђу припреми акциони план и социјални програм.

Министарка правде ће, као члан Високог савета судства и Државног већа тужилаца, предложити овим органима да у састав комисија које ће вршити распоређивање запослених на основу привремених правилника о систематизацији радних места уђу представници синдиката ради помоћи у распоређивању запослених у правосудне органе.

Министарство правде ће и даље наставити да сарађује са Синдикатом у циљу  унапређења положаја запослених у правосудиним органима.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ