Српски ћирилица Srpski latinica English

 

У ОСНОВНОМ СУДУ У КРАЉЕВУ КАО ДВА ДАНА ПОСЛЕ ЗЕМЉОТРЕСА

26.01.2013.

Министар правде и државне управе Никола Селаковић јуче је посетио Основни, Привредни, Прекршајни и Виши суд у Краљеву и том приликом разговарао са в.ф. прeдседницима ових судова, њиховим судијама и запосленима у судској управи, о условима рада и проблемима са којима се свакодневно суочавају.

Након обиласка судова министар је одржао колегијуме са в.ф председницима судова и судијама, као и представницима судске управе сва четири суда у Краљеву.

 Током састанака министар Селаковић је оценио да Виши суд и Привредни суд у Краљеву имају добре услове рада, што није случај и са Прекршајним и Основним судом. "Основни суд у Краљеву још увек осећа последице катастрофалног земљотреса који се догодио пре две године, што је апсолутно недопустиво", рекао је министар и додао да се услови рада веома тешки, као и да се последице земљотреса виде као да се он догодио пре неколико дана. Министар је истакао да ће доћи до хитног предузимања најбитнијих мера, како би се те последице санирале.

Министар Селаковић је најавио да ће се у току марта месеца ове године, у Скупштини пред народним посланицима наћи преко десет правосудних закона. "Међу тим законима биће и четири правосудно-организациона закона, којима ће се са једне стране проширити судска мрежа у Србији и тиме правда постати знатно доступнија грађанима, а  са друге стране створити мрежа која ће бити јефтинија за буџет", нагласио је Селаковић.

Такође, министар је истакао да се у наредном периоду много више бриге мора повести о материјалним и финансијским усковима рада судског особља.

Изјаве министра Селаковића доступне су на сајту Инфобироа http://www.infobiro.tv/index.php

 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • ТОК ПРЕДМЕТА
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ