Demanti ministra Stojkovića upućen redakciji TV B92, koji nije objavljen integralno iz njima poznatih razloga

12.12.2006.

pođa Čolić u vašoj emisiji "Insajder" u ponedeljak, 11. decembra 2006. godine, jer u stručnoj javnosti to više govori o njoj, a vi kao TV i radio stanica ne možete znati unapred šta će sve neki od vaših gostiju izgovoriti.

Međutim, pošto ste vi jednu od tih neistina ponovo koristili kao vest u vašem radio dnevniku 12. decembra 2006. godine, u 9.00 časova, a u emisiji "Kažiprst" istog dana prihvatili njene izjave kao jedinu istinu, to vas u cilju istinitog informisanja javnosti obaveštavam sledeće:

Tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv novinara Vasića zbog grube klevete da je navodno Boro Banjac meni i predsedniku Vlade Vojislavu Koštunici dostavio neki transkript razgovara advokata Biljane Kajganić i svedoka "Bagzija" - neistina plasirana kako bi se stvorila slika o nekoj našoj povezanosti sa suđenjem za ubistvo premijera Đinđića.

Kako su prikupljeni svi validni dokazi da ja nisam dobio nikakav transkript, a ne znam ni da li on uopšte postoji, to je postupak tužilaštva bio jednostavan. Prikupljeni su dokazi da transkript nikada nije dostavljen pomenutim licima. Zašto su tužilaštvo i sud dve godine vukli taj postupak čekajući izmenu Zakona i na taj način obezbedili da se postupak obustavi, pitanje je za tužioca i njegov savestan rad. Klasičan primer klevete zaštićen neradom tužioca i suda.

Srećan sam što, držeći se svog životnog principa da mogu da biram društvo, nisam imao potrebe da sa tužiocem Čolićkom, bilo po pitanju Janjuševića ili nekog drugog predmeta, pijem čajeve ili sokove i da se trudim da na nju ostavim lep utisak

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ