Komora izvršitelja Srbije postala članica Međunarodne unije izvršitelja

3.12.2012.

Madrid 28. i  29. novembar 2012.g. / Komora izvršitelja  postala je članica Međunarodne unije izvršitelja  ( "UIHJ" Union Internationale des Huissers de Justice / International Union of Judicial Officers ) koja ima sedište u Parizu, postoji 60 godina i okuplja sudske i profesionalne izvršitelje iz 74 zemlje sveta.

Predsednik Komore izvršitelja Mihailo Dragović i predsednik UIHJ Leo Netten potpisali su Povelju o saradnji, koja našoj Komori omogućava članstvo u Uniji u korišćenje znanja i iskustava njenih članova.

Plenarnu sednicu Stalnog saveta Unije otvorio je ministar pravde Španije g. Alberto Luis Garaldon.

UIHJ podržava razvoj, unapređenje i unifikaciju sistema izvršenja u  celom svetu. U ovom trenutku UIHJ radi na globalnom projektu "STOBRA" koji se bavi standarizacijom pravila za profesiju izvršitelja sa ciljem da se na osnovu razmene iskustava sačine konzistentna i svuda upotrebljiva pravila.

Komora izvršitelja iz naše zemlje očekuje veliku pomoć od iskustva izvršitelja članova Unije, a uzeće aktivno učešće u projektu.

Rad UIHJ podržavaju  Evropska komisija, Haška konferencija,  CEPEJ, WB, UNCITRAL, CILC, Consilium Forum justice, European Law Institute, FNTC, ASEAN,OHADA, OHADAC, UEMOA, SADC.

Delegaciju Republike Srbije predvodio je  Vojkan Simić, pomoćnik ministra, a delegaciju su činili predstavnici Ministarstva pravde i državne uprave i predstavnici Komore izvršitelja.nOdlazak delegacije u Španiju podržao je nemački "GIZ", u okviru projekta Pravna reforma.

detaljnije na: http://www.uihj.com/en/

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ