MINISTAR PRAVDE I DRŽAVNE UPRAVE SUTRA U BRISELU

23.09.2012.

 

Beograd, 23. septembar 2012. godine – Na poziv Evropske komisije, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković sastaće se sutra u Briselu sa visokim zvaničnicima Štefanom Fileom i Stefanom Saninom, kako bi im predstavio probleme sa kojima se susreće pravosuđe u Srbiji.

“Kada Evopska komisija i druge međunarodne institucije, kao i stručna javnost u Srbiji upućuju ozbiljne primedbe na pravosudni sistem u našoj zemlji, onda je jasno da stvari nisu urađene kako treba", izjavio je ministar Selaković i dodao da će sa evropskim zvaničnicima razgovarati kako u najkraćem vremenu prevazići krizu i otkloniti propuste zbog kojih građani i celo društvo trpe.

"Beskompromisna borba protiv sistemske korupcije i organozovanog kriminala su glavni ciljevi formiranja ove Vlade. Moramo stvoriti jasne i jake mahanizme koji će sve izvršioce krivičnih dela jednako izvesti pred oči suda. Niko ne sme biti zaštićen, a kazna za takvo ponašanje mora da bude jednaka za sve", istakao je ministar Selaković.

Sa evropskim zvaničnicima ministar pravde i državne uprave razgovaraće i o mogućnostima proširenja saradnje Srbije sa Evropskom unijom.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ