Regionalna radionica u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i krijumčarenja migranata - 24. novembar 2009. godine

24.11.2009.

U Beogradu je danas, 24, novembra 2009, otpočela  trodnevna radionica za pripremu smernica o instrumentima međunarodne pravne saradnje u oblasti borbe protiv trgovine ljudima i krijumčarenje migranata koju organizuju Ministarstvo  pravde, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Kancelarija Ujedinjenih nacija za borbu protiv droge i kriminala (UNODC). Otvarajući skup, pomoćnik ministra pravde Dragana Lukić istakla je da su za efikasniju borbu protiv trgovine ljudima značajne usvojene izmene Krivičnog zakonika koje je pripremilo Ministarstvo prave a koje je Narodna skupština usvojila u avgustu ove godine.

Ujedno, Lukić je podsetila da je u martu usvojen  Zakon o potvrđivanju Konvencije Saveta Evrope o borbi protiv trgovine ljudima kojim je Srbija u svoj pravni sistem uvrstila još jedan od brojih međunarodnih instrumenata u borbi protiv ovog oblika kriminala. Ona je istakla da će Ministarstvo pravde i dalj, u okviru sprovođenja Nacinalne strategije za reformu pravosuđa, preduzimati sve potrebne korake iz svoje nadležnosti u cilju poboljšanja kapaciteta pravosudnih organa za suzbijanje svih vidova kriminaliteta, a naročito organizovanog kriminala i korupcije gde posebno mesto zauzima suzbijanje trgovine ljudima.

Učesnici radionice su predstavnici policije, sudstva i tužilaštva i nacionalnih koordinatora za borbu protiv trgovine ljudima iz zemalja učesnica projekta, kao i predstavnici relevantnih međunarodnih organizacija.

Govor pomoćnika ministra možete preuzeti ovde

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ