Saopštenje Ministarstva pravde povodom primedbi Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti - 25. novembar 2009. godine

25.11.2009.

Povodom saopštenja Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića koje je objavljeno danas, 25. novembra 2009. godine, a u kojem su iznete primedbe na sadržaj upitnika koji je upućen zaposlenima u pravosudnim organima Ministarstvo pravde obaveštava javnost da se popunjavanje ovog uputnika obavlja isključivo po principu dobrovoljnosti odnosno da niko od zaposlenih nema obavezu da pomenuti upitnik popuni.

Namera Ministarstva pravde bila je da nadležna tela objektivno i sveobuhvatno sagledaju položaj svakog zaposlenog u pravosuđu.

Napominjemo da su podaci koji se traže u upitniku predviđeni pozitivnim protpisima i Opštim kolektivnim ugovorom. Takođe, Ministarstvo pravde ističe da su kriterijumi na osnovu kojih će Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca doneti odluku o neophodnom broju zaposlenih u pravosuđu sačinjeni u saradnji sa Sindikatom pravosuđa Srbije, koji je i sam insistirao na izradi odgovarajućih kriterijuma. Prikupljanje ovih podataka je osnov za objektivan i sveobuhvatan uvid u položaj svih zaposlenih gde će se primeniti definisani kriterijumi kako bi se donela adekvatna oduka.

MINISTARSTVO PRAVDE
REPUBLIKE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ