Saopštenje Uprave za izvršenje zavodskih sankcija povodom vanredne kontrole KPZ obavljene 21. i 22. marta 2009. godine

23.03.2009.

Dana 21. i 22. marta 2009. godine u kazneno-popravnim zavodima u Nišu, Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Okružnom zatvoru u Beogradu i kazneno-popravnim zavodima u Kruševcu i Valjevu izvršena je vanredna iznenadna kontrola i pretres prostorija pritvorenih i osuđenih lica i tom prilikom pronađeno je 22 mobilna telefona, 20 ručno pravljenih bodeža, nekoliko šipki i nekoliko grama supstanci za koje se pretpostavlja da se radi o opojnim drogama.

Dana 22. 3. 2009. u Okružnom zatvoru u Novom Sadu sprovedene su mere pojačane kontrole prilikom prijema paketa za osuđena lica, na osnovu prethodnih operativnih informacija. Tom prilikom u jednom paketu pronađen je plastični pištolj (imitacija pištolja «Glok»). O pronalasku tog plastičnog pištolja obaveštena je policijska uprava Novog Sada i dežurni istražni sudija u Novom Sadu koji su preuzeli dalji operativni rad vezan za pronalazak navedenog plastičnog pištolja.

Uprava za izvršenje zavodskih sankcija i dalje će nastaviti sa vanrednim kontrolama i podizanjem nivoa bezbednosti u zatvorskom sistemu Republike Srbije.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ