Sastanak ministarki pravde Srbije i Švajcarske - 30. jun 2009. godine

30.06.2009.

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović je posle razgovora sa saveznom ministrkom pravde i policije Švajcarske Evelin Vidmer-Šlumf, koji je održan 30. juna 2009. godine je ocenila sastanak kao izuzetno uspešan, jer Srbija ima dobru bilateralnu saradnju sa Švajcarskom.

“Razgovarali smo o reformi pravosuđa, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, istakla je ministarka Malović I dodala da “Ugovor koji Srbija ima sa Švajcarskom datira iz 1887. godine i možemo reći da je to jedan od najstarijih pravnih dokumenata koji se primenjuje” rekla je Malović i dodala da će uskoro biti zaključeni sporazumi o saradnji.

“Biće razmotrene mogućnosti da se i na ekspertskom nivou zaključe bilateralni ugovori, koji će biti u okviru evropskih konvencija” dodala je Malović.

Ona je izrazila uverenje da će Srbija imati podršku Švajcarske kada se bude donosila konačna odluka o viznoj liberalizaciji.

"Oavestila sam koleginicu šta je Srbija učinila u pogledu vizne liberalizacije. Vlada Srbije je aktivno radila na tome, doneti su skoro svi potrebni dokumenti i duboko sam
uverena da ćemo imati podršku Švajcarske kada se bude donosila konačna odluka", rekla je Malović.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ