STIMULACIJE SUDSKOG OSOBLjA POVEĆANE ZA TREĆINU

2.03.2013.

Ministarstvo pravde i državne uprave odlučilo je da se zaposlenima u pravosudnim institucijama, odnosno osoblju u sudovima i tužilaštvima, na osnovu njihov rada i zalaganja na poslu koji obavljaju, isplaćuje mesečna stimulacija od 4.000 dinara u neto iznosu, izjavio je ministar Nikola Selaković nakon današnjeg sastanka sa članovima svog Kabineta.

Ministar je naglasio da se ne radi o linearnom stimulacijama za zaposlene, već da će one biti isplaćene onima koji aktivno budu obavljali svoje poslove, a ne i onima koji odsustvuju sa svog posla. “To će omogućiti da onima koji rade više, primaju i onaj deo zarade koji je obezbeđen za kolege, odnosno onaj deo stimulacije koji je obezbeđen za zaposlene, koji se trenutno ne nalaze na radu”, rekao se Selaković.

On je istakao da je dodatna sredstva za stimulacije zaposlenih u sudskoj administraciji, Ministarstvo obezebdilo upravo iz onih ušteda koje će nastati u najvećem delu uvođenjem nove i mnogo racionalnije mreže sudova. “U prethodnom periodu veliki iznos novčanih sredstava korišćen je za putovanja i troškove odvojenog života i sve ostalo što je postojeća mreža sudova obezbedila kao dodatni trošak na teret budžeta i građana Srbije, koji taj buddžet pune”, dodao je ministar.

“U narednom periodu, ministarstvo će uložiti maksimum svojih napora da obezbedi još bolje materijalno stanje za zaposlene u pravosudnoj administaciji, upravo iz razloga što su to jedni od ljudi koji izuzetno predano i posvećeno rade jedan težak i odgovoran posao”, rekao je ministar pravde i državne uprave i dodao da je sudsko osoblje među najlošije plaćenim službenicima u čitavom sistemu sudske uprave.

Zato ćemo se truditi da svojom aktivnošću obezbedimo što bolji njihov materijalni status, ali apelujemo i na njih, da ovakva vrsta stimulacije, kao i zarada uopšte u pravosuđu zavisi od naplate sudskih taksi. Takse su izvorni prihod pravosuđa koji služi, između ostalog i za popravljanje materijalnog stanja zaposlenih u tom pravosuđu, zaključio je ministar Selaković.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ