Jačanje saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala u Jugoistočnoj Evropi

16.03.2011.

Ministarka pravde Republike Srbije Snežana Malović učestvovaće na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji ministara pravde i unutrašnjih poslova Jugoistočne Evrope «Jačanje saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala u Jugoistočnoj Evropi» koja se 17. i 18. marta održava u Crnoj Gori.

Ministarka Malović govoriće o značaju saradnje zamalja u regionu u borbi protiv organizovanog kriminala i predstaviti rezultate koje je Republika Srbija ostvarila na tom polju.

Tom prilikom, ministarka će posebno naglasiti potrebu za poboljšanjem razmene informacija i koordinacije politike zemalja u regionu o organizovanom kriminalu.

Ministarka pravde Srbije ocenjuje da se izazovi organizovanog kriminala ne mogu uspešno rešavati na nacionalnom nivou, ukoliko nisu praćeni sveobuhvatnom akcijom zemalja u regionu i da je stoga potrebno preuzeti konkretne korake na regionalnom nivou.

Regionalnu konferenciju ministara pravde i unutrašnjih poslova Jugoistočne Evrope organizuje Ministarstvo pravde i Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ