KZN Državne komisije za tajne grobnice ubijenih od septembra 1944. godine

13.11.2009.

Državna komisija za tajne grobnice ubijenih od septembra 1944. godine, koja je u sastavu Ministarstva pravde Republike Srbije, održaće konferenciju za novinare  u ponedeljak, 16. novembra  2009. godine, u 13.00 časova u Pres sali Vlade Republike Srbije (Nemanjina 11).

Na konferenciji će govoriti državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen, predsednik Državne komisije i docent na Fakultetu političkih nauka Slobodan Marković, i Srđan Cvetković iz Instituta za savremenu istoriju, koji će predstaviti ciljeve i buduće aktivnosti komisije. Državna komisija za tajne grobnice ubijenih od septembra 1944. godine formirana je 12. novembra 2009. godine i u njenom radu učestvuju predstavnici državnih institucija, naučnih ustanova i stručnjaci iz različitih oblasti.

Ovom prilikom, predstavnici Komisije Vlade Slovenije za pitanja masovnih grobnica, Mitja Ferenc i Pavel Jamnik, predstaviće slovenačka iskustva u pronalaženju i obeležavanju masovnih grobnica nastalih krajem i po završetku Drugog svetskog rata.

MINISTARSTVO PRAVDE
REPUBLIKE SRBIJE

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ