Ministarka pozvala zainteresovane građane da ponovo provere status pred nadležnim organima Hrvatske

31.01.2011.

Beograd, 29. januar 2011. godine - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da su nadležni organi Hrvatske Srbiji dostavili ažurirani spisak lica koja su u toj zemlji osuđena, optužena ili pod istragom za ratni zločin.

Malović je precizirala da je hrvatska strana dostavila ažuriran spisak, na kome se u odnosu na perthodni, dostavljene u julu prošle godine, nalazi 1.549 osoba, dakle 15 lica više.

Imajući u vidu novonastalu situaciju, Malović je pozvala zainteresovane građane da se ličnim pisanim zahtevom obrate Ministarstvu pravde I ponovo utvrde svoj status pred pravosudnim organima Hrvatske.
Građani treba da podnesu zahtev koji obuhvata popunjeni formular a on se može preuzeti na veb stranici Ministarstva pravde (formular prezѕeti ovde) i fotokopiju lične karte.

Ukoliko se zahtev ne podnosi lično, potrebno je priložiti overeno ovlašćenje, a osoba na koje se podaci odnose, ovlašćuje drugo lice da u njegovo ime traži informaciju.

Zahtev se Ministarstvu pravde podnosi poštom ili na pisarnici na adresu Nemanjina 22-26, 11000 Beograd, a podnošenje zahteva, odnosno dobijanje traženih podataka, se ne naplaćuje.

U cilju zaštite privatnosti osoba, koja potražuju ove informacije, zahtev se može podneti isključivo pisanim putem, a uputstvo o podnošnjeu zahteva, kao i dodatne informacije, dostupne su na veb stranici Ministarstva pravde (www.mpravde.gov.rs)

Građanima koji podnesu zahtev biće odgovoreno u najkraćem mogućem roku.

Podnošenje zahteva i dostavljanje tražene informacije od Ministarstva pravde Srbije je isključivo informativnog karaktera i ne proizvodi nikakve pravne posledice.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ