Potpisan Program saradnje ministarstava pravde Srbije i Rusije - 10. jul 2009.

13.07.2009.

Ministarka pravde Snežana Malović i ministar pravde Rusije Aleksandar V. Konovalov potpisali su 10. jula 2009. godine Program saradanje između Ministarstava pravde Republike Srbije i Ministarstva pravde Ruske Federacije.

Program saradnje ministarstava pravde Srbije i Rusije obuhvata period od 2009-2011. godine i predstavlja operacionalizaciju saradnje i sporazum o konkretnim aktivnostima koje će biti preduzete u narednom periodu. Među prioritetima  koji su definisani u Programu saradnje su proučavanje iskustva u zakonodavnom radu, reforma sudskog sistema, analiza krivično sudske prakse, unapređenje alternativnih sankcija i sistem besplatne pravne pomoći.

Potpisivanje ovog programa omogućeno je potpisivanjem Sporazuma o saradnji između Ministarstava pravde Republike Srbije i Ministarstva pravde  Ruske Federacije koji su 12. februara 2008. potpisali ministar pravde Srbije Dušan Petrović i ministar pravde Rusije Vladimir Ustinov.

Tokom sastanka ministarke Snežane Malović sa ministrom Aleksandrom Konovalovom koji je prethodio potpisivanju Programa saradnje bilo je reči o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje, a ministri su  razmenili i iskustva vezana za funkcionisanje i reformu pravosuđa u Srbiji i Rusiji.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ