POTPISIVANjE MEMORANDUMA O SARADNjI SA MINISTARSTVIMA IZ REPUBLIKE SRPSKE

25.12.2012.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković 26. decembra u Banja Luci potpisuje Memorandume o saradnji sa ministarkom pravde Republike Srpske Goranom Zlatković i ministarkom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejlom Rešić.

Planirano je da potpisivanju Memoranduma prethodi radni sastanak ministra Nikole Selakovića sa ministarkama iz Republike Srpske Goranom Zlatković i Lejlom Rešić, uz prisustvo njihovih saradnika. Glavna tema je razmena iskustava između predstavnika ministarstava u vezi sa primenom najvažnijih sistemskih zakona. Državni sekretari Ministarstva pravde i državne uprave Republike Srbije dr Danilo Nikolić i Gordana Stamenić predstavljaju srpski Zakonik o krivičnom postupku, kao i njegove predložene izmene. Takođe, predstavnici srpskog ministarstva prisutnima predstavljaju i predlog izmena Zakona o upravnom postupku.

Istog dana, Pravosudna akademija Republike Srbije potpisuje Memorandum o saradnji sa Centrom za obuku sudija i tužilaca Republike Srpske.

Tokom prepodneva, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković sastaje se i sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske mr Igorom Radojčićem. Sastanak se održva u Narodnoj skupština Republike Srpske.


 

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ