PREDSTAVNICI SINDIKATA PRAVOSUĐA ODBILI SU VEČERAS DA DOĐU NA ZAVRŠNU RUNDU RAZGOVORA SA PREDSTAVNICIMA MINISTARSTVA PRAVDE

21.10.2010.

Predstavnici Sindikata zaposlenih u pravosudnim organima odbili su večeras da dođu na dalje razgovore sa predstavnicima Ministarstva pravde.

Vlada Republike Srbije je obezbedila povećanje plata zaposlenih u pravosuđu za više od četrdeset odsto, čime je omogućeno najveće povećanje zarada u prethodnih pet godina. S obzirom da su predstavnici Sindikata odbili rešenje kojim se povećavaju plate zaposlenima za više od četrdeset odsto, Ministarstvo pravde obaveštava sve zaposlene, da je onemogućeno da postigne sporazum sa ovim Sindikatom i poziva zaposlene da prihvate ponudu Vlade Republike Srbije. Ministarstvo pravde izrazava sumnju da vođama Sindikata interes zaposlenih nije od primarnog značaja već da su u pitanju pojedinačni interesi koji nemaju veze sa opravdanim zahtevima zaposlenih.

Sinhronizovanim naporima više ministarstava uspeli smo, da smanjenjem plata zaposlenih s najvišim primanjima, kao i sredstvima ostvarenih iz ušteda, obezbedimo stimulacije od po 8 000 dinara za naredna četiri meseca, dok će povećanje plata uslediti od prvog januara sledeće godine.

Nažalost, predstavnici sindikata odbili su taj predlog što nam ukazuje da iza sindikalne borbe stoje neki drugi motivi kojima pogoduje štrajk u pravosuđu.

Pozivamo lidere sindikata da objasne zaposlenima zašto su odbili povećanje zarada kakvo niko drugi u državi nije uspeo da dobije.

Vlada Republike Srbije je prinuđena da usled velike štete koja nastaje po građane Srbije i funkcionisanje pravosudnih organa, preduzme sve zakonom predviđene mere koje će omogućiti nesmetan rad sudova.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ