Sastanak ministra Stojkovića sa predsednicima opština Bujanovac, Medveđa i Preševo - Utorak, 21. Novembar 2006.Sastanak ministra Stojkovića sa predsednicima opština Bujanovac, Medveđa i Preševo

21.11.2006.

Ministar pravde u Vladi Republike Srbije Zoran Stojković primio je danas predsednika opštine Bujanovac Nagipa Arifija, predsednika opštine Preševo Ragmija Mustafu i predsednika opštine Medveđa Slobodana Draškovića. Sastanku je prisustvovao i šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Hans Ula Urštad.

Tema ovog radnog sastanka bilo je sprovođenje zakona o dvojezičnosti u sudskim postupcima, kao i uključivanje pripadnika albanske nacionalnosti u institucije pravosudnog sistema na jugu Srbije. Predsednici opština ukazali su na probleme na koje nailaze prilikom realizacije ovih poslova.

Ministar Stojković je obavestio sagovornike o aktivnostima koje Ministarstvo pravde preduzima radi poboljšanja uslova rada i efikasnosi prvosudnih organa u ove tri opštine, a koje se prvenstveno odnose na postavljenje sudija i prijem službenika albanske nacionalne manjine u pravosudne organe.

Na sastanku su dogovoreni sledeći koraci kako bi se problemi otklonili i uspešna saradnja nastavila.

 

НАЈАВЕ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
  • TOK PREDMETA
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ
ЛИНКОВИ